Soa poli
Veilig vrijen is belangrijk en de meeste jongeren weten dat ook wel. Toch wordt niet altijd een condoom gebruikt. Hier zijn verschillende redenen voor. Denken dat het zo’n vaart niet loopt bijvoorbeeld. Of het gebruik van alcohol speelt een rol. Soms vinden jongeren een condoom niet fijn of hebben ze er geen een bij zich.
Wie een soa vermoedt kan voor onderzoek terecht bij de huisarts, maar ook de soa poli of een sense spreekuur. Een soa test gaat heel eenvoudig. Als er geen lichamelijke klachten zijn, staat je kind zo weer buiten. Zijn er wel klachten, dan volgt een lichamelijk onderzoek. Heeft je kind een soa, dan volgt een afspraak in verband met de behandeling.
Bij de Soa Poli of het Sense spreekuur hebben ze veel ervaring met jongeren en alles wat met seksualiteit te maken heeft. Bovendien is er iets meer tijd om alle vragen die er zijn over seksualiteit te bespreken, bijvoorbeeld de seksuele geaardheid of als je kind minder fijne ervaringen heeft op seksueel gebied.
Je kind kan bij de GGD bij jou in de buurt terecht voor de soa poli. De dichtstbijzijnde sense spreekuren vind je op de website van Sense.
Wie zijn toch die jongens en meisjes die ons helpen met de filmpjes? Acteurs of gewoon leuke jongens en meiden die graag meewerken aan de informatiefilmpjes voor (hun) ouders? Zie Werken jullie met acteurs? bij de veelgestelde vragen.
Lees ook
Volg ons!